Ak-Kim Kimya, karbon salımını azaltmak için harekete geçti

21.8.2015

Türkiye’nin öncü kimya şirketi Ak-Kim Kimya, karbon salımının azaltılması çalışmalarına temel teşkil eden ‘‘ISO 14064 Sera Gazı Envanteri’’ belgesini aldı.

Ak-Kim Kimya, aldığı bu belge ile mevcut salımların ölçülmesi ve bu ölçümlerin bağımsız bir kuruluş tarafından onaylanmasını sağlayarak, karbon ayak izinin azaltılması yolunda önemli bir aşama kaydetti. “ISO 14064 Sera Gazı Envanteri’’ belgesi, sürdürülebilirlik yolunda Ak-Kim Kimya’nın daha önce attığı GRI A Seviye Raporlama ve LACP Gümüş Ödül adımlarının da devamı olma özelliği taşıyor.

Türkiye’nin en büyük kimya şirketlerinden olan ve faaliyetlerini sahip olduğu çevre koruma bilinciyle gerçekleştiren Ak-Kim Kimya’nın karbon salımını azaltmak üzere gerçekleştirdiği bu çalışma, özellikle sürdürülebilirlik ve çevresel sorunların çözümü adına büyük önem taşıyor. Ak-Kim Kimya, dünyada ve ülkemizde en önemli gündem maddelerinden birisi olan karbon ayak izi konusuna dikkat çekerken, aldığı belge ile 2015-2019 stratejileri arasında yer alan “sürdürülebilirliği şirket kültürü haline getirme” hedefini de gerçekleştiriyor.